Podele uleiate II. – Alegerea produsului potrivit

După ce în primul articol (Podele uleiate I. – Introducere) am vorbit despre diferenţa dintre lăcuirea şi uleierea podelelor, despre calităţile naturale ale lemnului şi păstrarea acestora prin uleiere şi ceruire, articolul de faţă are menirea de a oferi câteva sfaturi în alegerea produsului potrivit pentru finisarea parchetul/podeaua din lemn masiv.

Pentru a căpăta personalitate, lemnul parchetului are nevoie de o finisare. Aceasta finisare se poate realiza cu lacuri incolore sau colorate, sau cu uleiuri naturale și  ceruri. Perierea, băițuirea, tehnica Shabby (patinarea suprafeței) și antichizarea fiind principalele metode folosite pentru finisarea parchetului.

Read more

Uleiurile naturale pentru tratarea lemnului, folosite si in baruri

Materialele de constructii ecologice, importate de Naturalpaint si utilizate mai mult la constructiile private pana acum, au inceput sa fie populare si in randul proprietarilor de restaurante si baruri.

Flying Circus PUB din Cluj-Napoca este clubul la care s-a decis pentru produsele noastre naturale, toate materialele lemnoase (barul, mesele si scaunele) fiind finisate cu Ulei rezistent fara solvent KREIDEZEIT.

Read more

Podele uleiate I. – Introducere

Pentru a menţine frumusețea naturală a unei podele de lemn, este nevoie de un tratament care păstrează trăsăturile naturale ale lemnului. Printre aceste calităţi naturale se numără şi absorbţia/cedarea umidităţii, şi astfel îmbunătăţirea climatului interior precum şi contactul termic.

În cazul unei podele de lemn tratată cu lac, aceste calităţi naturale dispar, iar în urma „mișcărilor” naturale ale lemnului, stratul protector de lac poate fisura. Umezeala pătrunde în crăpături, drept urmare lemnul capătă o nuanţă de gri şi chiar se putrezeşte. În acest caz, toată suprafaţa trebuie şlefuită şi relăcuită din nou…

Read more

Mobilă pictată cu pigmenți naturali

Biomobila S.R.L., un partener de încredere al Naturalpaint, este o întreprindere socială ce îşi propune să ofere pe pieţele internă şi externă piese de mobilier inovative, frumoase şi funcţionale din lemn masiv. Echipa Biomobila realizează piese de mobilier din lemn masiv, precum şi alte elemente de design interior şi exterior cu finisaje ecologice. 

Read more

Polistirenul cu HBCD, declarat „deşeu periculos”

Agenția Federală de Mediu din Germania (UBA) confirmă: Începând din octombrie 2016, materialele izolatoare din polistiren cu HBCD sunt pe lista “deșeurilor periculoase”.

Read more

Tadelakt – tencuiala tradițională marocană care m-a fascinat

Zilele trecute mă documentam și am dat peste fotografia de mai jos. M-a atras în primul rând atmosfera de foarte vechi creată în ciuda dotărilor moderne, modul în care fusese finisat lemnul pentru a se încadra în atmosferă și am hotărât să aflu mai multe despre modul cum fusese realizat acel decor.

Read more

Tiny Jules Verne – căsuța pe un șasiu de 6 m

Tiny Jules Verne este o casuta pe un sasiu de 6.6 m lungime, destinata sa fie locuita 4 anotimpuri. Izolata in intregime cu canepa Thermo-Hanf Premium, este o casuta prietenoasa cu mediu si calduroasa.

Read more

Naturalpaint, soluția naturală pentru lemn la exterior

Vă mai amintiți vopselele de ulei de pe vremuri cu care se vopsea totul, în casă sau afară? Uleiul de in stătea deasupra și trebuia încorporat în vopsea înainte de folosire. Se usca mai greu, dar era soluția potrivită pentru orice: taburete vechi, ferestre, mese de grădină sau garduri.

Pe vremea aceea nu știam că prezența acelui ulei natural deasupra era tocmai garanția unui produs care nu ne face rău, că putem vopsi fără a ne intoxica, fără sa ne apară pete sau alte alergii.

Read more

Plăci fibrolemnoase ecologice pentru izolarea termică și fonică a caselor

Se discută în ultima vreme despre izolarea fațadelor locuințelor, despre avantajele, dar și dezavantajele unor astfel de izolări, despre cât de repede se amortizează costurile datorită facturilor reduse la energie. Un subiect intens dezbătut este despre plăcile de polistiren care par a nu fi întotdeauna cea mai bună soluție.

Read more

Case pe roți făcute în România cu lemn adus din Germania

Am avut șansa să descopăr o poveste foarte frumoasă și de atunci sunt foarte nerăbdătoare să o împart cu voi. Este vorba despre niște tineri entuziaști care fac la Oradea case pe roți.

Read more